Новини
Політика

Проекти створення ЦНАПів у об’єднаних тергромадах  Хмельниччини увійшли до числа найкращих проектів України

 

 

Проекти створення ЦНАПІВ чотирьох ОТГ Хмельниччини увійшли до числа найкращих проектів України. Саме вони стануть прототипом для ЦНАПів по всій Україні в об’єднаних територіальних громадах.

За словами  Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, обрані проекти ЦНАП мають оптимальні параметри і можуть стати типовим проектом для інших громад. Про це він заявив під час навчального семінару з питань утворення центрів надання адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах, який відбувається днями  в столиці України.

Серед 28 проектів-переможців, на основі яких створюватимуть еталонний, потрапили проекти Центрів надання адміністративних послуг Дунаєвецької міської ОТГ,  Меджибізької селищної ОТГ, Полонської міської ОТГ та Новоушицької селищної ОТГ.

Громади, що потрапили до числа переможців конекурсу, ініційованого Мінрегіонбудом та міжнародними донорами, отримають необхідну консультаційну, експертну, методичну та фінансову підтримку щодо організації діяльності ЦНАПів.

А це в свою чергу дасть можливість спрямувати в бюджети ОТГ додаткові кошти, якими наповнюватимуться місцеві бюджети від надання адміністративних послуг.  Адже єдиний центр дозволить громадянам за кілька годин отримати необхідний документ, довідку чи зареєструвати бізнес. А це наближає послуги до людей і робить їх життя більш комфортним.

Для довідки: Нині в Україні створено 366 об’єднаних територіальних громад. Хмельниччина за їх кількістю друга після Тернопільщини. Мінрегіон є ключовим міністерством, яке впроваджує реформу децентралізації в країні.

 

Автор: Тетяна Новак