Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому презентували нові тролейбуси

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав мер міста Олександр Симчишин:

“Отож, як і обіцяли, розвиваємо електротранспорт. Сьогодні презентували 7 нових тролейбусів та 1 капітально відремонтований. Вже сьогодні вони всі на своїх маршрутах. Користуйтеся”.

За словами мера, загалом за 2016 рік на лінії виїхало 10 нових та 2 капітально відремонтованих машини.  У 2017 році практика придбання нових тролейбусів та ремонтів продовжиться.
Якщо зараз на маршрути виходить 70-72 тролейбуси, то за новою транспортною мережею їх планується близько 95. Також Олександр Симчишин відзначив: “Хочемо, щоб додаткові транспортні засоби були новими.  Також плануємо придбання транспортних засобів, які можуть пересуватися між тролейбусними лініями на автономному ходу до 15 км і сформувати нові маршрути”.

У коментарях хмельничани традиційно хвалять владу за обновки та висувають свої пропозиції. Зокрема, до кольору тролейбусів:

“Але чому весь оновлений парк різнокольоровий? Є і жовті, і зелені, і тепер блакитні. Один оновлений — взагалі кольору зелений металік. Ось дуже цікавий пост про трамвайний парк Кракова. У них теж ДУЖЕ багато різних модифікацій виходить на маршрути, різних років, виробників, з різним рівнем комфорту, висотою підлоги, пасажиромісткістю. Але у всіх однакові сині лівреї, затверджені містом для громадського транспорту. Яскрава ознака цивілізованого світу. В Хмельницькому про таке ще не думали?”

Також хмельничани пропонують розділити маршрути між районами міста за кольорами:

“Можна тролейбуси різних кольорів пускати до тих чи інших мікрорайонів. До прикладу на Озерну жовтенькі, а на Ракове синенькі. Може в тому і задумка”.

 

Автор: Тетяна Новак