Новини
Кримінал

«Хабарну справу» тернопільських прокурорів розглядають у Хмельницькому

Хмельницький міськрайонний суд розглядає справу чотирьох прокурорів і адвоката з Тернополя, яких обвинувачують в отриманні неправомірної вигоди. На лаві підсудних опинилися заступник прокурора Тернопільської області Іван Антюк та керівник Тернопільської місцевої прокуратури Віталій Сідоров з підопічними.

Як встановили детективи Національного антикорупційного бюро України, ці люди отримали від громадянки хабар у 12 тисяч доларів за не притягнення її до кримінальної відповідальності. Під час досудового розслідування у справі зібрали вже більше 25 томів матеріалів.

Справу розглядає суддя Олександр Трембач. Підготовче засідання вже кілька разів переносили через відсутність захисників. І вже 20 лютого його знову відклали: один із адвокатів захворів. Обвинувачений надав суду документи, які підтверджують, що його захисник на лікуванні.

Як зазначила сторона обвинувачення, досудове розслідування тривало упродовж 2016 року. Оскільки обвинувачені – представники прокуратури Тернопільської області, справу розглядають в іншій області.

Автор: Тетяна Новак