Новини
Політика

Міський голова Хмельницького – найактивніший серед мерів борець з корупцією

Такі результати показало третє всеукраїнське муніципальне опитування. Позицію лідера Олександр Симчишин займає вже другий рік поспіль.
35% хмельничан вважають, що він докладає досить зусиль у цьому напрямку. При цьому 36% мешканців міста вважає, що найкращим кроком в подоланні корупції мало б бути спрощення видачі довідок та дозволів. 20% хмельничан вважають, що упродовж останнього року корупція на рівні влади міста упродовж останнього року зменшилася. Це найкращий результат серед обласних центрів. Цікаво, що 44% мешканців нашого міста однозначно впевнені, що корупція на рівні влади Хмельницького значно менша, ніж на рівні держави. І це також найвищий показник у країні. Водночас, за даними цього опитування, порівняно з 2016 роком у 2017-му вдвічі менше мешканців міста вважає корупцію в владі Хмельницького суттєвою проблемою. Так само вдвічі збільшилася кількість тих, хто вважає, що для нашого міста це не є проблемою взагалі.
Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Міжнародного республіканського інституту.
Дані були зібрані у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) 20 січня – 8 лютого 2016 року за допомогою face-to-face інтерв’ю на дому у респондентів.

Автор: Адміністратор сайту