Новини
Надзвичайні події

На Кам’янеччині екологічна катастрофа – масово гинуть бджоли

Після того як місцева агрофірма окропила поля хімікатами, на Кам’янеччині почали масово вмирати бджоли. Про це розповіли пасічники сіл Панівці та Тарасівка Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. В більшості пасік втрати комах становлять більше 50%.

Бджоляр Юрій стверджує, що смерть комах-запилювачів становить загрозу для майбутнього урожаю плодово-ягідних рослин, а також вдарить по кишенях пасічників, яким доведеться відновлювати їх популяцію. Вину за екологічну катастрофу Юрій покладає на місцеві агрофірми, які використовують сильнодіючі препарати, щоб підвищити родючість землі для отримання надприбутків, повідомляє Вечірній Кам’янець.

Стурбовані бджолярі звернулися до Держпродспоживслужби в Кам’янець-Подільському районі. Проте, там заявили, що вони попереджали про можливість потрапляння хімічних сполук у водоймища та медоносні угіддя у зв’язку із активізацією весняно-польових робіт.

Окрім цього, головний спеціаліст служби Василь Павліковський зазначив, що у зв’язку із масовою загибеллю бджіл буде оформлений відповідний акт і на основі нього буде проведене розслідування.

Подробиці – у сюжеті.

Автор: Тетяна Новак