Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому пропонують назвати площу іменем Святого Миколая

Топонімічна комісія, управлінням організаційно-інформаційної роботи та контролю Хмельницької міської ради відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 року №989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» ініціювали перейменування площі, що розташована на розі вулиці Свободи та проспекту Миру у місті Хмельницькому.
Суть пропозиції – присвоїти площі назву «площа Святого Миколая». Пропозиція внесена топонімічною комісією на засіданні 23 грудня 2016 року на підставі подання управління житлово-комунального господарства.
Пропозиція обґрунтована тим, що Святий Миколай вважається покровителем дітей, а вказана площа є зоною відпочинку дітей у мікрорайоні Виставка: там розташовані металеві скульптурні композиції, виконані Миколою Мазуром, дитячий ігровий майданчик, влітку діють атракціони, взимку на Свято Миколая на площі встановлюється новорічна ялинка.
Управлінням житлово-комунального господарства міської ради виготовлено проект капітального ремонту площі, відповідно до якого у 2017 році заплановано виконати ремонт фонтану, облаштування тротуарної плитки та ремонт підпірної стінки зі сторони вулиці Свободи.
Пропозиції (зауваження) щодо питання, винесеного на громадське обговорення, приймаються до 20 лютого 2017 року за електронною адресою: uvip@rada.khmelnytsky.com.
Для довідок та консультацій звертайтесь за тел.: 65-03-35.
Результати громадського обговорення будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Хмельницької міської ради до 28 лютого 2017 року.

Автор: Адміністратор сайту