Новини
Бізнес

Для хмельницьких підприємців знизили податок

З 2017 року для підприємців другої групи, які зареєстровані у Хмельницькому, зменшили суму єдиного податку. За рішенням сесії міської ради, сьогодні вона становить 15 % (замість 20%) від мінімальної заробітної плати для усіх підприємців другої групи, яких на сьогодні у місті налічується 6,5 тисяч. Зараз податок на 160 грн менший у порівнянні з іншими регіонами країни.

Зниження податку  дасть змогу підприємцеві зекономити майже  2000 грн на рік.   Як зазначив міський голова Олександр Симчишин, місцева влада не впливає на розмір єдиного соціального внеску, але може частково впливати на розмір єдиного податку. Зменшення останнього  потягне за собою недоотримання місцевим бюджетом близько 12 млн.гривень. Але міський голова вважає, що зменшення податку дасть змогу малому бізнесу зберегти робочі місця і не піти у тінь.

Крім єдиного податку у Хмельницькому вдвічі зменшена відсоткова ставка податку на житлову і нежитлову нерухомість, зменшена відсоткова ставка на транспортний і парковочний збір.

При прийнятті рішення про зниження податків міська влада керувалася власною позицією і таким чином відреагувала на звернення місцевих підприємців.

Джерело: “Місто”

Автор: Тетяна Новак