Новини
Надзвичайні події

На ліквідацію наслідків вибуху у Дунаївцях влада виділила 100 тисяч

У Дунаївцях ліквідують наслідки потужного вибуху у житловому будинку. Трагедія, що сталася 8 січня, завдала збитків 15 квартирам. Помешкання залишилися без вікон та без дверей. Одразу після інциденту у Дунаївцях почали усувати наслідки. 100 тисяч гривень виділили з міського бюджету. Ці гроші підуть на 16 віконних блоків, які вже встановили. Решта – на проведення будівельної експертизи. Окрім того, за кошти благодійників зараз монтують 14 вхідних дверей.

«Розпорядженням міського голови створена комісія, яка займається визначенням завданих збитків. Крім того, створено будинковий комітет, в який увійшли мешканці цього будинку, громадські діячі, котрі займаються контролем за використанням коштів», – зазначив секретар Дунаєвецької міської ради Микола Островський.

У 10 з п’ятнадцяти квартир люди вже живуть. Мешканці ще трьох осель знайшли прихисток у родичів. Під питанням поки що залишаються містяни з двох квартир, яким податися нема куди. Чиновники коментують: «Одна сім’я потребувала житла. Ми їх розмістили у спорткомплексі, де є кілька номерів. Людям надано також харчування. Ще одна сім’я шукає помешкання. Ми їм запропонували варіанти. Вони зараз визначаються».

Тим часом у Хмельницькій обласній лікарні зробили операцію на хребті постраждалій від вибуху 32-річний жінці. Пацієнтку вже перевели з реанімації до опікового відділення. Утім, її стан поки залишається важким, адже полум’ям уражено 35 відсотків тіла.

«Операція пройшла успішно. Але нижні кінцівки у жінки не рухаються», – розповів завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Хмельницької обласної лікарні Костянтин Карнаух.

На пацієнтку чекає тривале лікування. Її зараз навідують чоловік, мати та інші родичі.  У Дунаївцях же планують створити благодійний фонд з допомоги всім постраждалим від вибуху газу.

Автор: Тетяна Новак