Новини
Надзвичайні події

Проти матері, дитина якої випала з 8 поверху, відкрили кримінальну справу

Нагадаємо, днями у Хмельницькому 6-річний хлопчик випав з вікна квартири на 8-му поверсі разом з москітною сіткою. Дитину врятував піддашок на другому поверсі, з якого хлопчик скотився не на землю, а на засніжений дах крамниці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Мешканка цього ж будинку, яка проживає у квартирі на другому поверсі, якраз готувала обід, коли почула глухий удар за вікном. “Вибігаю, дивлюся: щось лежить. Спочатку не зрозуміла, що. Тут на цьому місті лежить дитина – личком до низу. Я її повернула – хлопчик”, – розповіла Ганна Восковенко.

Постраждалого малюка вона занесла в хату та викликала швидку.

Згодом мама хлопчика розповіла слідчим, що залишила сина самого, бо прибирала у сусідній кімнаті. Коли повернулася – застала відчинене навстіж вікно.

“Не почула навіть, що дитина відкрила вікно і випала з квартири”, – констатує керівник Хмельницького відділу поліції Валерій Онісьєв.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за неналежний догляд і перевірятимуть, чи дійсно мати хлопчика була у квартирі, чи, можливо, виходила в цей момент кудись надвір, а дитину залишила саму.

Сусіди кажуть, що батьки з єдиним сином приїхали у Хмельницький до бабусі, а самі живуть у селі. Тож хлопчику, ймовірно, закортіло подивитися на вулицю з висоти, а про небезпеку він знав значно менше за однолітків, які живуть у місті.

У дитини тяжка травма головного мозку та численні переломи. Хлопчик зараз у медикаментозному сні, на штучній вентиляції легенів.

“Важка черепно-мозкова травма з ураженням важливих ділянок головного мозку, ураження кісток лицьового черепа. Звісно, це дивно, що дитина з такими травмами вижила і живе”, – каже медик Костянтин Карнаух.

Автор: Тетяна Новак