Новини
Політика

У Нетішині Володимир Гройсман поспілкувався з журналістами

Прем’єр-міністр України відзначив, що сьогоденні темпи урядових реформ дозволять Україні стати енергонезалежною державою вже до 2020 року.

Зміст відтермінованої  на годину зустріч зі ЗМІ став повноцінним відображенням головних напрямів сьогоденної політики українського уряду.

Так, Прем’єр -міністр наголосив на обов’язку кожного свідомого українського підприємця-роботодавця дотримуватись прийнятих законодавчих норм стосовно рівня мінімальної заробітної плати, а працівникам підприємств і організацій  нагадав про  можливі наслідки нелегальної зайнятості.

Також міністр запевнив, що при сьогоденних темпах урядових реформ Україна стане енергонезалежною вже до 2020 року. Розвиток галузі атомної енергетики, за словами прем’єра, є актуальним пріоритетом державної політики. Промислові підприємства з квітня цього року матимуть можливість отримати знижку на закупівлю електроенергії, в залежності від об’ємів споживання, до 15%.

Пан Гройсман висловив свою однозначну підтримку розбудови українського бізнесу і ще раз нагадав про санкції, які будуть застосовані до тих осіб чи установ, які своєю діяльністю перешкоджатимуть розвитку та роботі українського виробника.

На питання журналістів стосовно проблем, які сьогодні спіткали Хмельницьку обласну дитячу лікарню, міністр наголосив про  можливість її вирішення в рамках впровадженої децентралізаційної реформи, адже, за словами посадовця, міста, ОТГ та райони отримали фінансову незалежність, за рахунок якої мають бути вжиті відповідні заходи.

Джерело: “Марічка news”

Автор: Алла Самойленко