Новини
Суспільство

У Кам’янці-Подільському з’явиться міський сонячний годинник на воді

Встановити сонячний годинник планують в Старому місті. Департаментом містобудування та архітектури оголошено та проведено конкурс на найкращу пропозицію благоустрою скверу «Ратуша».

26 січня відбулося засідання конкурсної комісії, на розгляд якої  було представлено сім робіт. За висновками журі обрано три найкращі пропозиції комплексного благоустрою скверу «Ратуша» серед семи учасників.

Перше місце посів авторський колектив під керівництвом Галини Доміловської з Білої Церкви. Друге – кам’янчани Ярослав Бабух і Антон Ковтун. Третє – авторський колектив під керівництвом Ігора Данчака з Кам’янця-Подільського.

1 лютого у міського голові планується робоча нарада з узгодження плану реалізації цього проекту, а вже 12  лютого на бюджетній сесії депутати міської ради визначать фінансове забезпечення будівництва скверу, повідомляє провладний сайт Вдало.

Відомо, що в центральній частині скверу буде влаштовано міський сонячний годинник на воді до якого вимостять бруковані доріжки , влаштують лавки, посадять квіти, кущі та низькорослі дерева.

«Ідея влаштувати великий сонячний годинник на території Старого міста не нова. Але так і не реалізована. Мабуть всьому свій час і годиннику теж. На фото один з конкурсних  ескізних проектів який буде деталізовано розроблено фахівцями на замовлення міської влади. Департамент ЖКГ, який виступає від міської влади замовником проекту «Сонячний годинник» , вже розпочав цю роботу і на робочу нараду  міського голови 1 лютого 2017 надасть проектно-кошторисну документацію «в першому читанні». Без всякого сумніву, Кам’янець-Подільський вже цього року матиме змогу звіряти свій історичний час за Сонцем», – заявив заступник Кам’янець-Подільського міського голови Сергій Бабій.

Автор: Адміністратор сайту