Новини
Події

Зброю, з якої стріляли у душевнохворого у Хмельницькому, дослідять

Прокуратура вилучила табельну зброю в двох патрульних поліцейських, котрі 30 грудня 2016 року брали участь у стрілянині, під час якої загинув пацієнт психоневрологічного диспансеру.

Про це свідчать низка ухвал Хмельницького міськрайонного суду.

Так, в одного інспектора роти №3 батальйону патрульної поліції вилучено 18 патронів від пістолета “Форт-17″ (на руки отримав 28 патронів), в іншого правоохоронця – 20 патронів від пістолета “Форт-17″ (мав 28 патронів).

Крім цього, прокуратура запросила особисті справи патрульних, в яких зазначена інформація про фактичне перебування на займаних посадах на час вчинення кримінального правопорушення, можливе перебування на час вчинення кримінального правопорушення у відпустках, відгулах, відрядженнях та на лікарняних, просування по службі в органах внутрішніх справ.

Обоє копів проходять за ст.118 КК України (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця”), санкція якої передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

30 грудня у Хмельницькому патрульні поліцейські помітили чоловіка, який на вулиці колов перехожих невідомим предметом. Це сталося на перехресті вулиць Кам’янецька-Тернопільська під час затримання особи, 1970 року народження працівниками патрульної поліції. Чоловіка було поранено у ліву нижню кінцівку. Від отриманих тілесних ушкоджень підозрюваний помер в кареті швидкої допомоги.

Згодом правоохоронні органи повідомили, що нападник перебував на обліку в психиневрологічному диспансері.

Начальник управління патрульної поліції Хмельницького Олег Костенко  заявив, що його підлеглі не перевищили повноважень і діяли у законних рамках.

Пізніше джерела  повідомили, що у тілі загиблого виявлено 9 куль.

Джерело: НГП

фото: “Є!”

Автор: Алла Самойленко