Новини
Суспільство

Нетішин в очікуванні волонтера з Корпусу Миру

Восени КП НМР Агенція Місцевого Розвитку подала заявку на участь у Проекті розвитку громад Корпусу Миру США в Україні. Якщо Нетішину пощастить, то вже в червні у нас проживатиме волонтер з Америки, котрий допоможе розвивати важливі галузі життєдіяльності міста. Які конкретно – залежатиме від досвіду волонтера. «Пощастить однозначно не всім, проте, Нетішин має великі шанси», – заявив Роман Олексенко, керівник проекту «Розвиток громад» Корпусу Миру Сполучених Штатів Америки в Україні під час робочого візиту, який відбувся 26 січня у приміщенні ХАБу.
Окрім команди АМР, на зустрічі були присутні – секретар міської ради Олена Хоменко, перший заступник міського голови Євген Юрчук, заступники міського голови Ольга Бобіна і Іван Романюк, депутат обласної ради Наталія Коваль і депутат міської ради Олена Матросова.
Під час зустрічі Роман Олексенко розповів, що Корпус Миру розвиває свою діяльність в Україні у трьох напрямках: викладання англійської мови як іноземної, розвиток громад та розвиток молоді. Американська організація прагне розвивати співпрацю з активними громадянами України, які бажають оволодіти новими методами навчання та роботи. Громада, яка приймає волонтера на роботу, повинна підготувати житло як партнерський внесок. У свою чергу, представники місцевого самоврядування поділилися інформацією щодо соцільно-економічної ситуації в місті, а також зауважили, що неважливо хто приїде, чоловік чи жінка, головне, щоб це був ініціативний і досвідчений волонтер.
Пізніше до нас завітає ще один представник Корпусу Миру – регіональний менеджер, щоб вивчити спроможність прийняти волонтера Корпусу Миру, зібрати інформацію про місто, краще зрозуміти потреби мешканців, у разі позитивного висновку щодо можливості міста, серед числа добровольців знайти ту людину, яка б максимально відповідала потребам у Нетішині. Волонтер може допомогти громаді розвивати важливі галузі життєдіяльності міста, стати більш економічно та соціально стабільними.


Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради
Автор: Адміністратор сайту