Новини
Освіта

У Кам’янці спортсменам виплачуватимуть стипендії і грошові винагороди за високі досягнення

Відповідне Положення затверджено вчора на 25-й сесії міської ради. Ним регламентується порядок призначення та виплати стипендій і грошових винагород для спортсменів міста – переможців Чемпіонату України, переможців та призерів Олімпійських, Паралімпійських ігор, Чемпіонатів та Кубків Світу та Європи.

У Положенні зазначається, що претендентами на стипендію можуть бути юнаки та дівчата віком від 14 до 35 років, які проживають та зареєстровані в м. Кам’янці-Подільському та показали високі спортивні результати в окремих видах спорту на Чемпіонатах України та міжнародних змаганнях в складі збірних команд області та України за підсумками року.
Виплата стипендій та грошових винагород здійснюється за рахунок коштів міського бюджету, передбачених Програмою розвитку фізичної культури і спорту в місті на 2017-2021 роки.

Стипендії призначаються спортсменам міста – переможцям та призерам офіційних Всеукраїнських та міжнародних змагань, які увійшли до десятки кращих спортсменів за підсумками минулого року. У розмірі 500 грн в місяць на календарний рік стипендія призначається кожному спортсмену, відповідно до Програми розвитку фізичної культури і спорту в місті на 2017-2021 роки.

Умови виплат грошових винагород, які призначаються за поточний рік:
Олімпійські, Паралімпійські та Всесвітні ігри
І місце – 60 тис. грн
ІІ місце – 40 тис. грн
ІІІ місце – 25 тис. грн.

Чемпіонат світу
І місце – 5 тис. грн
ІІ місце – 4 тис. грн
ІІІ місце – 3 тис. грн.

Чемпіонат Європи
І місце – 4 тис. грн
ІІ місце – 3 тис. грн
ІІІ місце – 2 тис. грн.

Чемпіонат України
І місце – 2 тис. грн.

Чемпіонат області (команди дорослі та юніори)
І місце – 5 тис. грн
ІІ місце – 4 тис. грн.
ІІІ місце – 3 тис. грн.

Автор: Адміністратор сайту