Новини
Культура

У Меджибізькій фортеці відтворять реальні події Української революції

Військово-історична реконструкція “Жива історія: Меджибіж у вогні”, присвячена подіям 1918-1920 років, відбудеться 4-5 лютого 2017 р. у Меджибізькій фортеці і навколо містечка. Учасники клубів військової реконструкції “Честь і слава”, “Жива історія”, “Проскурівський гарнізон” та інші відтворять реальні події, які відбувалися в період Української революції.

Реконструктори, які на основі історичних досліджень ретельно відтворюють однострої, амуніцію і побут сторін  –  учасників протистояння, буквально вживаються в образи військовиків та цивільних мешканців минулого. Так само відтворюються тактичні схеми реальних історичних боїв. Цього разу поблизу Меджибожа будуть відтворені епізоди славетного і трагічного бою 29 січня 1918 р. під Крутами та прориву “білих” вояків під час бою Дієвої Армії УНР з червоноармійцями, який мав місце у 1920 р. біля Нової Ушиці.

Розпочнеться військово-історична реконструкція з урочистого шикування у Меджибізькій фортеці та підйому Державного Прапора України, адже її присвячено 100-річчю подій Української революції 1917-1920 рр. Під час реконструкції боїв творча група телерадіокомпанії “Поділля Центр” зніматиме епізоди для телефільму про ці історичні події –  на довгі роки викреслені з пам’яті, які лише зараз українці пізнають у всій величі і драматизмі.

Під час військово-історичної реконструкції Меджибізька фортеця відкрита для відвідування, як і у звичайні дні. Відвідувачі зможуть поринути в атмосферу тих років, коли Меджибіж був один з центрів збройної боротьби, в якій народжувалася Україна.

Автор: Адміністратор сайту