Ситуація складалася не найкращим чином: пільги то встановлюють, то відміняють; дітей то возять, то ні; узгоджена позиція по вартості проїзду відсутня. А в результаті страждають пасажири, тобто більшість громади нашого міста.

Не допомогла ні петиція, ні проведені громадські слухання з цього питання.

Питання проїзду в Старокостянтинові залишилось не врегульованим. Ще одним доказом цьому стала вчорашня поява в автобусах оголошень наступного змісту:

“Шановні пасажири! Доводимо до Вашого відома, що “Замовник” (міська рада) виділив кошти на пільговий проїзд окремих категорій громадян тільки з 1 лютого по 7 лютого 2017 року. З 8 лютого 2017 року проїзд для усіх пасажирів платний”.

Ось так взяли собі і вирішили. І не хвилює “Старокостянтинівську спілку пасажирських перевезень” ні законодавство, ні рішення міської ради з цього приводу, ні зобов’язання перевозити пільгові категорії, яке взяв на себе кожен перевізник під час подачі заяви на участь у конкурсі.

Замість того, щоб вирішити питання з міською радою, користуються необізнаністю людей і самовільно приймають рішення, чи вірніше оголошення, що не можуть мати ніякої законної сили.

І в той же час кожен з перевізників, вдома, за столом, не раз говорив, який у нас в країні безлад, як ми усі хочемо щоб все було по закону, щоб дотримувались права, щоб судді судили правильно, щоб злодії сиділи і т.д.

Але говорити і робити самому – то трохи різні речі, чи не так?

А що ж міська влада? Вона поки мовчить. У деяких містах, наприклад Хмельницькому, Конотопі, питання пасажирських перевезень вирішують з допомогою збільшення кількості чи появи комунального транспорту.

Як буде вирішено питання у нас і чи буде вирішено взагалі, залишається поки що не зрозумілим.

Джерело: “Старокостянтинів небайдужий”