Новини
Суспільство

На Ізяславщині вшанували пам’ять спаленого фашистами села Сошне

3 лютого 1944 року нацистськими загарбниками було повністю знищене село Сошне Сошненської сільської ради Ізяславського району. Тоді карателі було сплили 222 оселі, загинуло 4 мирних жителі. Подібні трагедії відбулись ще у 12 селах Ізяславщини.
Щороку в центрі села, біля пам’ятного обеліска, у священному для мешканців села Сошне місці збираються люди, щоб вшанувати світлу пам’ять закатованих людей.
Цогоріч селяни теж вшановували пам’ять загиблих.

Звертаючись до присутніх, Сошненський сільський голова Микола Якобчукзазначив, що будь-які сторінки історії не повинні піти у забуття, а тим більше – така трагедія, що завжди болітиме у душах людей незаживаючою раною. Пам’ять про трагедію села Сошне, страшну долю інших українських сіл згуртовує  український народ.

До присутніх зі словами свідчень очевидців лихоліть війни звернулись вчитель Сошненського НВК «ЗОШ І ст., дитячий садок» Наталія Строюк, практикант Катерина Вичерова, сільський бібліотекар Валентина Нижник.

Учасники мітингу вшанували загиблих земляків хвилиною мовчання. Відбулося покладання вінків та квітів до пам’ятника жертвам трагічних подій Другої світової війни.

5 лютого в місцевому храмі відслужили панахиду за загиблими в роки Другої світової війни земляками.

 

Джерело “Партнер”

Автор: Алла Самойленко