Новини
Суспільство

Поштарям області проведуть тренінги з особистої безпеки

Цей та інші заходи будуть реалізовані в рамках угоди про співпрацю, підписаної між ГУНП в Хмельницькій області та Хмельницькою дирекцією «Укрпошти».

Керівник «Укрпошти» Олег Хавронюк подякував правоохоронцям в усіх районах області за сприяння та допомогу місцевим листоношам і висловив сподівання, що з підписанням меморандуму поліція та пошта вийдуть на новий рівень співпраці.

Зокрема, у рамках реалізації меморандуму планується закріпити за листоношами дільничних офіцерів поліції, до яких вони у будь-який час зможуть звернутися за допомогою. Також для працівників пошти буде проведено ряд тренінгів по особистій безпеці. Під час доставки листоношами пенсій їхні маршрути будуть синхронізуватися з маршрутами патрульних нарядів поліції. Крім того, на допомогу їм планується залучати представників громадських формувань. У свою чергу, листоноші чи не найбільше з усіх працівників соціальної сфери знають людей та проблемні питання у кожному населеному пункті, тож їхня допомога поліцейським є просто незамінною.

Директор обласного центру зайнятості Сергій Черешня під час зустрічі відзначив, що одним із основних напрямків профілактики злочинності є забезпечення зайнятості населення. Тож у рамках підписаної угоди про співпрацю планується проводити спільні профорієнтаційні заходи серед підлітків та осіб, які звільняються із місць позбавлення волі, щоб зайняти їх і убезпечити від рецидиву.

Сектор комунікації поліції у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак