Новини
Суспільство

Одеський авіатор відреставрував “кукурузник” для туристичних рейсів у Кам’янець-Подільський

Одеський авіатор відреставрував “кукурузник” для туристичних рейсів.

Обговорюється рейс Одеса – Кам’янець-Подільський – Коломия.

Одеський авіатор, волонтер і патріот Вадим Громов відремонтував літак Ан-2П (“кукурузник”), щоб зв’язати Одесу з іншими туристичними центрами України. Про це пише “Думская”.

Літак, який побудовано в 1972 році, одесит придбав минулого літа. Борт багато років пропрацював у радянському “Аерофлоті”. Тоді він мав реєстраційний код СРСР-70278, зараз його зареєстровано як UR- 70278.

За три роки авіатор повністю відремонтував і модернізував “кукурузник”. У пасажирській кабіні встановлено 12 крісел, систему кондиціонування, освітлення, з’явився туалет. Шум від двигуна вдалося знизити завдяки спеціальним матеріалам в оббивці салону.

Громов заснував авіакомпанію ОАК (“Одеська авіаційна компанія”). За його словами, він має намір зайнятися чартерними перевезеннями і з’єднати туристичну глибинку України з великими містами.

“Наприклад, серйозно обговорюється рейс Одеса – Кам’янець-Подільський – Коломия. Також обіцяють бути перспективними рейси з Одеси в Херсон, Рені та Вилкове. Якщо бізнес виявиться успішним, компанія буде розширювати свій авіапарк”, – йдеться в повідомленні.

Джерело: ukr.lb.ua

Автор: Адміністратор сайту