Новини
Події

Чи потрібна хмельницькій медицині реанімація і чи сприймають ідею реформи галузі в професійних колах?

Про це нині дізнавалася в рамках свого візиту в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Як правильно впроваджувати реформаторські ідеї у сфері медицини, сьогодні вона розповіла медикам Хмельниччини. Для цього пані міністр завітала з робочим візитом в обласний центр, де вже зустрілася із представниками галузі медицини міста та області, за круглим столом всигла обговорити проблематику галузі із десантом громадських активістів столичного і регіонального масштабу.

Окрім цього Уляна Супрун мала кілька зустрічей: зі студентами та викладачами медичного коледжу Хмельницького, представниками місцевого самоврядування обласного центру, профільними медичними спілками. Пані міністр ознайомилася також із впровадженням на базі колишньої першої поліклініки Хмельницького спеціалізованої інформаційної системи та електронної черги.

Очікується, що до завершення візиту вона ще відвідає військові шпиталі. Проте не виключає і ознайомлення із роботою інших закладів медицини. Про них не повідомляє свідомо, аби побачити ососбисто стан справ у тому чи іншому закладі, а не прикрашену картинку.

Проте залишається відкритим питання: в чому необхідність організації такого диспуту зі столичними грантоїдами в регіоні, якщо можна було зустрітися та подискутувати з ними безпосередньо у столиці? А також чому про офіційний робочий візит кервника високого рангу виконавчої гілки влади жодним чином не поінформували виконавчу владу обласного рівня? Логічним було би, якби в межах однієї гілки виконавчої влади різних рівнів принаймні була якась комунікація. Адже впроваджувати ідеї, які визріли в міністерських кріслах та умах, доведеться виконавчій гілці влади на нижчих щаблях. Та й запитувати про результат впровадження реформи столичні гості з міністерською пропискою теж будуть зі своїх колег – підлеглих обласного рівня.

Автор: Тетяна Новак