Новини
Спорт

Альпіністи Нетішина підкорюють нові вершини

З прапором України та Енергоатома альпіністи міста енергетиків піднялися на вершини карпатських гір – Говерлу та Петрос. Разом із представниками Хмельницької Федерації альпінізму і скелелазіння, четверо учасників нетішинського клубу «Вершина», яким опікується працівник Хмельницької АЕС Олександр Веремійчук взяли участь в навчально-тренувальних зборах у Карпатах.

Протягом тижня альпіністи Хмельниччини вчилися виживати в горах взимку, а головне – підкорювати, хоч порівняно невеликі, але підступні у зимовий час вершини карпатських гір.

Говерла – найвища вершина України зустріла спортсменів сонячною і помірною погодою, водночас, як інша – Петрос випробувала на міцність зустрівши скелелазів штормовим вітром та окутавши густим туманом. Недарма її називають «грозовою горою» і вважають однією з найбільш небезпечних.

«Взимку підійматися на Петрос – це як в літній період підкоряти вершину гори Ельбрус із категорією складності 2Б», – констатував тренер нетішинських альпіністів Олександр Веремійчук.

Варто зауважити, що альпінізм та скелелазіння у місті енергетиків продовжує розвиватися. З початку 2017 року в Нетішині запрацював новий клуб «Вершина», який продовжує збирати прихильників альпінізму і скелелазіння серед дітей та дорослих. Недарма кажуть, що хто хоч раз побував у горах, обов`язково захоче туди повернутися, адже краще гір можуть бути лише гори.

Автор: Тетяна Новак