Новини
Події

У Хмельницькому вшанували воїнів-афганців

У Головному управлінні Національної поліції в Хмельницькій області відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці з дня виведення радянських військ з Афганістану.

У заході взяли участь представники міської та обласної влади, керівництво Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, керівники спілки ветеранів Афганістану, воїни-афганці та діючі працівники органів внутрішніх справ Хмельниччини.

Звертаючись до присутніх, начальник ГУНП в Хмельницькій області Микола Семенишин зазначив:

— У лавах поліції Хмельниччини ми налічуємо 112 колишніх та діючих правоохоронців, яким довелося воювати на чужині. Пройшовши випробування війною у «гарячих точках», вони з честю виконали свій військовий обов’язок, зберегли бойове братерство і стали гідним прикладом людської мужності, відданості, справедливості, проявивши себе справжніми патріотами.

Загалом в Афганській війні, за словами заступника голови облдержадміністрації Валерія Лескова, взяло участь близько 160 тисяч українців, майже 3,5 тисячі загинуло. Серед них — 109 подолян.

Присутніх воїнів-інтернаціоналістів нагородили грамотами, подяками та цінними подарунками. Пам’ять про полеглих бійців вшанували хвилиною мовчання.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак