Новини
Кримінал

Грошова реформа по-шахрайськи

У Летичівському районі під приводом зняття порчі шахрайки виманили в 76-річної пенсіонерки 6 тисяч гривень, а в Хмельницькому районі зловмисниці провели так звану грошову реформу і заволоділи 11 тисячами гривень у 84-річної потерпілої.

Близько 11.00 години дві незнайомі жінки зайшли до будинку 76-річної жительки села Головчинці Летичівського району. Непрохані гості почали говорити про те, що на бабусю наведена страшна порча. Взялися викачувати яйця, потім сказали, що все зло в грошах і потрібно над ними провести ритуал. Потерпіла віддала шахрайкам 6 тисяч гривень, а коли отямилась, то ні грошей, ні жінок вже не було, повідомляє прес-служба Нацполіції у Хмельницькій області.

А близько 13.00 години дві жінки віком 25-30 років завітали до 84-річної жительки села Хоминці Хмельницького району. Гості повідомили, що вийшов указ про те, що Україна переходить з гривні на євро і вони допомагають самотнім пенсіонерам обміняти кошти, щоб вони не залишились з нічим. Бабуся послухалась шахрайок і віддала їм 11 тисяч гривень, але обіцяних євро так і не дочекалась.

По обох фактах шахрайства правоохоронці відкрили кримінальні провадження і наразі вживають заходів по пошуку зловмисниць.

 

Автор: Тетяна Новак