Новини
Суспільство

Хмельницька школа іконопису “Нікош” презентує роботи своїх учнів

 Хмельницька школа іконопису “Нікош” відома далеко за межами України. Це – один з небагатьох подібних закладів країни, де діти і молодь навчається іконопису.  За роки існування школи було організовано немало виставок, де юні іконописці демонстрували свої роботи.
15 лютого,  на свято Стрітення, заклад вчергове запросив хмельничан на виставку ікон, а своїх учнів та педагогів – на презентацію відремонтованих класних приміщень. Відтепер навчатися унікальному мистецтву іконопису буде затишно та зручно.
На захід завітав міський голова Олександр Симчишин.
“Дуже символічним є те, що ми зустрілися тут саме у день Стрітення, – звернувся міський голова до присутніх під час презентації оновлених класів. – Школа іконопису – родзинка нашого міста. Ми пишаємося нею і показуємо з гордістю гостям міста. Ми будемо підставляти плече закладу і далі, щоб нам було чим пишатися, а нашим дітям – було де займатися мистецтвом.” Очільнику міста в знак поваги подарували ікону.
Найцікавіша частина зустрічі розпочалася після офіційної – кожен бажаючий міг взяти участь у майстер-класі з іконопису і навіть навчитися покривати ікони золотом. Таку нагоду не пропустив навіть міський голова.
Інформація сайту Хмельницької міської ради

Автор: Алла Самойленко