Новини
Суспільство

Малолітніх мандрівників із Житомирщини знайшли у Шепетівці

Після сварки з мамою дітлахи подалися у мандри залізницею. 
«Двоє малолітніх братів з Чуднівського району, образившись на свою матір, вирушили електричкою світ за очі. Поліцейські зустріли мандрівників уночі на залізничній станції у Хмельницькій області і повернули додому. Правоохоронці закликають громадян зважати на дитячі проблеми, знаходити порозуміння та не залишати дітей без нагляду», – повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області.

За повідомленням правоохоронців, пізно увечері 14 лютого до Чуднівського відділення поліції зателефонувала схвильована 34-річна жителька одного із сіл. Жінка повідомила про зникнення її дітей – 10 та 11 років. За її словами, хлопці уранці пішли до школи та додому не повернулися. У самостійних пошуках мати збилася з ніг, проте знайти дітлахів так і не змогла.

Про сім’ю було відомо, що жінка з трьома дітьми переїхала на Житомирщину з Донецької області і оселилася у Чуднівському районі. Обоє її сини навчаються у 3-му класі місцевої загальноосвітньої школи.

«Спілкуючись із заявницею, поліцейські з’ясували, що мати востаннє говорила зі старшим сином удень по телефону. Тоді жінка насварила хлопця за його поведінку і окремі проступки. Тож ми запідозрили, що причиною неповернення додому дітей стали непорозуміння з матір’ю”, – розповів керівник Чуднівського відділення поліції Анатолій Корнієць.

Опитавши місцевих жителів, правоохоронці дізналися, що обох хлопців бачили удень на місцевій залізничній станції. Згодом встановили, що діти сіли в одну з міжміських електричок і зараз рухаються нею Хмельницькою областю.

Уже на найближчій станції, у Шепетівці, у вагоні електропотягу було виявлено юних мандрівників. Дорогою додому старший хлопець розповів поліцейським, що образився на маму після телефонної розмови з нею, а тому підмовив братика вирушити куди подалі з сім’ї. Утім, куди саме, хлопці так і не визначилися, повідомляє сайт Шепетівки.

Братиків передали матері. З сім’єю поліцейські провели профілактичну бесіду.

Автор: Тетяна Новак