Новини
Суспільство

На Хмельниччині несумлінному землекористувачу збільшили орендну плату вдесятеро

Нерідко місцеві бюджети недоотримують кошти через несумлінних орендарів земельних ділянок.

На такі порушення відреагувала Городоцька місцева прокуратура, яка встановила невідповідність договору оренди земельної ділянки, розташованої на території Москалівської сільської ради Ярмолинецького району, вимогам чинного законодавства.
Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Бантюк, договір оренди земельної ділянки площею майже 49 га укладено між Ярмолинецькою райдержадміністрацією та селянсько-фермерським господарством ще у 2006 році.
Незважаючи на те, що нормативна грошова оцінка земельної ділянки щороку збільшувалась, в порушення вимог  Податкового кодексу України, орендна плата за користування цією землею тривалий час залишалась незмінною – близько 4 тисяч гривень.
Пропозицію відділу Держгеокадастру у Ярмолинецькому районі привести договір оренди землі у відповідність до вимог діючих ставок орендної плати та врегулювати питання у добровільному порядку, землекористувач проігнорував. Тому прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами про внесення змін до зазначеного договору оренди та збільшення плати за користування землею.
Господарським судом Хмельницької області позицію прокуратури підтримано, розмір орендної плати відтепер становитиме вдесятеро більше, повідомляє  прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Автор: Алла Самойленко