Новини
Події

Майже мільйон гривень єдиного внеску таки сплатив директор підприємства у Хмельницькому

Прокуратура Хмельницької області разом з Головним управлінням Державної фіскальної служби в області змусили неплатників сплатити до державного бюджету  близько 1 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  та притягнули  порушника до визначеної законом відповідальності.

 Слідчим управлінням фіскальної служби в області наприкінці 2016 року розпочато кримінальне провадження за фактом ухилення суб’єкта господарювання, що займається будівельною діяльністю на території обласного центру, від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
 Досудовим розслідуванням, яке здійснювалось за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, встановлено, що директор підприємства, незважаючи на наявність чималих коштів на рахунках очолюваної юридичної особи, з жовтня 2013 року умисно не сплачувала задекларований єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
 «За цей період перед фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування утворився борг в розмірі понад 900 тис. грн.», – повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський.
Враховуючи значний розмір несплачених коштів, прокуратурою кримінальне провадження за ч. 1 ст. 212-1 (ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) Кримінального кодексу України направлено до суду.
 Обвинувачена у повному обсязі погасила вказану заборгованість та відшкодувала шкоду, завдану несвоєчасною сплатою єдиного внеску, а тому на підставі ч. 4 ст. 212-1 Кримінального кодексу України її звільнено від кримінальної відповідальності.
 Довідково: згідно ч. 4 ст. 212-1 Кримінального кодексу України, особа, яка вперше вчинила діяння, передбачені частинами 1, 2 цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також відшкодувала шкоду, завдану фондам загальнообов’язкового державного соціального страхування несвоєчасною сплатою (штрафні санкції, пеня).
Інформація прес-служби прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко