Новини
Без категорії

Хто, де і коли найчастіше здійснює дрібне хуліганство в Хмельницькому

Патрульна поліція Хмельницького оприлюднила інформацію про факти дрібного хуліганства, які фіксувалися у місті.

Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, на жаль, досить поширене правопорушення серед жителів нашого міста.
З початку роботи патрульної поліції у місті Хмельницькому було складено та відправлено на розгляд до суду близько 450 протоколів за дане правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 173 КУпАП.
Для формування портрету типового правопорушника, який вчиняє дрібне хуліганство, було проаналізовано деякі спільні риси осіб, яких притягнули до адміністративної відповідальності протягом року.
Найчастіше дрібне хуліганство здійснюють чоловіки — 414 випадків, проти 21 серед жінок. Щодо вікової категорії правопорушників, то найбільше порушують громадяни від 31 до 40 років. Найчастіше дані правопорушення стаються у вихідні дні близько опівночі, біля цілодобових магазинів та нічних закладів міста.
Більшість осіб, які здійснюють дрібне хуліганство знаходяться в стані алкогольного сп’яніння. Найчастіше дане правопорушення виражається у нецензурній лайці та образливому чіплянні до громадян.
Даний портрет типового правопорушника допоможе більш ефективно проводити роботу по профілактиці даного правопорушення.
Нагадуємо, відповідальність за вчинення дрібного хуліганства тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 51 до 119 гривень або громадські робіти на строк від 40 до 60 годин чи виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку. До порушника також можуть застосувати стягнення у вигляді адміністративного арешту на строк до 15 діб.

Автор: Алла Самойленко