Новини
Суспільство

Студенти Кам’янець-Подільського медучилища навчалися усвідомленому батьківству

«Усвідомлене батьківство» – достатньо новий термін, та й ще не дуже відомий і зрозумілий у нашому суспільстві. Розібратися у тому, що ж насправді містить у собі це поняття, намагалися майбутні медики – студенти Кам’янець-подільського медичного училища.

А допомагали їм у цьому фахівці – психолог Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Віталій Поліщук та лікар-генетик відділення Клініки, дружньої до молоді, міської лікарні №1 Світлана Олійник.
Головні питання, які обговорювались під час зустрічі, стосувались принципів та засад усвідомленого батьківства, одруження та народження дітей.
Зустріч з майбутніми медиками відбулася в приміщенні гуртожитку та проходила в дружній, довірливій атмосфері. Під час зустрічі психолог розповів студентам про головні принципи усвідомленого батьківства, проблеми, які виникають при вихованні дітей, та про кризові етапи функціонування сім’ї. Лікар, у свою чергу, відповідав на запитання, які стосувалися збереження репродуктивного здоров’я та небезпеки раннього статевого життя.
Студенти із задоволенням взяли участь жвавій дискусії, задали багато питань, які стосувались майбутнього створення сім’ї та правил подружнього життя, та отримали ґрунтовні відповіді спеціалістів, повідомляться на сайті міста.

Автор: Алла Самойленко