Новини
Бізнес

«Хмельницьку маслосирбазу» оштрафували за недобросовісну конкуренцію

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» (м. Хмельницький) на 3304 грн за недобросовісну конкуренцію  у вигляді поширення оманливої реклами.

За результатами розгляду звернення громадської організації «Громадський контроль захисту прав споживачів» Відділення встановило, що масло солодковершкове Екстра «Вологодське» 82,5%  масою 200 г ТМ «Вершковий Рай» виробництва  ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза», яке реалізовувалось в мережі магазині ТОВ «Фора» (м. Київ) 14 квітня 2016 року, не відповідало вимогам ДСТУ, повідомляє прес-служба Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету україни.

Відповідно до проведених досліджень, зразок продукції містив немолочні жири у кількості 50 відсотків від загального вмісту жиру.

«У виробництві масла вершкового не дозволено застосовувати будь-які жири та вершки, окрім тих, що отримані з коров’ячого молока. Одним із найбільш розповсюджених способів фальсифікації молочних продуктів є заміна молочного жиру (частково або повністю) рослинним. Продукція з додаванням рослинного жиру дозволяється до виробництва, але етикетка такого продукту повинна містити відповідну достовірну інформацію про її склад, – повідомив голова Відділення Віталій Олуйко. – ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза»  визнало порушення законодавства про захист економічної конкуренції».

 

Автор: Тетяна Новак