Новини
Інфраструктура

На Красилівщині у власність держави повернули 20 гектарів земель водного фонду

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель водного фонду на території Котюржинецької сільської ради Красилівського району.
Встановлено, що розпорядженням Красилівської районної державної адміністрації у 2013 році затверджено технічну документацію із землеустрою та на підставі договору оренди надано в користування одному із товариств майже 20 га землі для ведення рибного господарства.
Земельна ділянка, вартість якої перевищує 350 тис. грн., передана у користування  строком на 49 років.
Вивченням розпоряджень райдержадміністрації виявлено, що їх видано з порушенням вимог Земельного кодексу України, оскільки повноваженням передати у користування спірну земельну ділянку для вказаних цілей наділена облдержадміністрація, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.
«Окрім цього, договір оренди землі укладений без розроблення та затвердження нормативно-грошової оцінки земельної ділянки, що є основою для визначення розміру орендної плати», – повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ярослав Лісовий.
Тому місцева прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогами визнати недійсними розпорядження райдержадміністрації та догорів оренди землі, а також повернути земельну ділянку у державну власність.
Постановою господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, земельна ділянка водного фонду площею близько 20 га підлягає поверненню у державну власність.

Автор: Тетяна Новак