Новини
Політика

Віталій Скоцик : «Нам треба продавати не землю, а те, що на ній виробляється»

Якщо «дикий» ринок землі запрацює, український народ втратить єдиний ресурс виробництва, – про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик під час робочого візиту на Хмельниччину.

  • «Земельне питання сьогодні є надважливим для всієї нашої держави. Після грабунку нашої держави в 90-х, коли у нас забрали промисловість, залишився лише один ресурс – земля. І сьогодні питання стоїть таким чином, що впровадження «дикого» ринку землі в нинішніх умовах – це пряма крадіжка цього єдиного ресурсу в українців. Нам зараз треба продавати не землю, а те, що на ній виробляється», – переконаний Віталій Скоцик.

Політик нагадав, що в Україні 8 разів продовжували мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Минулого року завдяки акціям Аграрної партії мораторій було продовжено з єдиною метою – розробити законопроекти для завершення земельної реформи.

  • «Ми були тією політичною силою, яка за останні два роки виходила вісім разів на загальноукраїнські страйки за продовження мораторію на продаж землі. Ми говорили одну просту річ: мораторій потрібен не заради мораторію, а для того, щоб розробити стратегію завершення земельної реформи і повний пакет земельного законодавства. Саме таким чином ми можемо дати відповідь на всі ті питання, які сьогодні є в «сірому» та «чорному» ринку землі. Тому при Аграрній раді партії ми створили секцію земельних відносин, у яку зібрали кращих експертів нашої держави, тих, хто став власником паїв, тих, хто землю не отримав при розпаюванні, маленьких фермерів, одноосібних, середніх, великих виробників для того, щоб розробити ті стратегічні кроки, які нам потрібні для завершення реформи. Ці кроки були розроблені, і ми вирішили презентувати їх українському суспільству, тому поїхали по Україні», – підкреслив політик.

Обговорення у Хмельницькому – четверте. Перед цим відбулись аналогічні Земельні форуми у Харкові, Кропивницькому, Львові, попереду – Полтава.

  • «На Хмельниччині ми не проводили великого форуму, але до Старокостянтинова з’їхалось понад 300 представників з області. Це депутати обласних, міських та районних рад, представники новостворених громад. Обговорювалось і земельне питання, і партійні питання, загальноекономічна та політична ситуація», – розповів Віталій Скоцик.

У Хмельницькій області лідер Аграрної партії відвідав два підприємства і відзначив, що на Хмельниччині в аграрному секторі зберігається спадковість поколінь, а це безперечна перевага.

  • «Сьогодні ми були на двох господарствах. Спочатку – на підприємстві «Бізон», одному з чотирьох молочних господарств Старокостянтинівського району. Батько – голова районної ради, підприємством керує син. Він має освіту податківця. Але замість того, щоб збирати податки із тих людей, які працюють, він від батька перейняв справу і сам керує підприємством, на якому переробляється молоко. І батько, і син – активні учасники політичних процесів, – відзначив Віталій Скоцик. – Після того ми були на Старокостянтинівському цукровому заводі. Олександр Михайлович Співак і його батько Михайло Петрович – також яскравий приклад спадкоємності поколінь».

За словами лідера аграріїв, сьогодні дуже важливо донести всю необхідну інформацію про земельну реформу до пересічних українців та заручитися їхньою підтримкою.

  • «Коли ви запитуєте селянина, містянина, журналіста про те, чи хочуть вони жити краще, вони дадуть ствердну відповідь. А жити краще ми можемо тільки тоді, коли економіка почне працювати. Наша держава зараз може заробити виключно на землі. Звідси ми вже можемо реінвестувати у металургію, автомобілебудування і кораблебудування. Коли вся економіка запрацює, підвищиться попит на усілякого роду сервіси, які є в країні. Тому ми використовуємо аграрну галузь виключно як нашу конкурентну перевагу на світових ринках, але вона має працювати для всього українського народу», – каже Скоцик.

Кінцевий варіант «дорожньої карти» земельної реформи, яку розробила Аграрна партія,  затвердять на Всеукраїнському земельному форумі, що пройде 24 березня у Києві.

Також сьогодні Аграрна партія готується до наступних парламентських виборів.

  • «Ми можемо делегувати у владу якісний кадровий склад, який буде звітувати своїй громаді. Тому ми вважаємо, що Аграрна партія має бути у Верховній Раді. Однак у будь-якому разі вибори до Верховної Ради мають відбутись за новим виборчим законом, аналогічно до того, як обираються депутати місцевих органів влади. Тому наша робота сьогодні спрямована на те, щоб добитися змін у виборчому законодавстві», – зазначив голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

Автор: Адміністратор сайту