Новини
Події

На Хмельниччині пройшло мистецьке свято на честь ювілею поета-байкаря Глібова

190-ту річницю від дня народження українського поета-байкаря Леоніда Глібова відзначили традиційним обласним конкурсом читців. Захід проводився у Чорному Острові. Тут колись жив та працював байкар. Свято мало назву “Дух генія вита Подільським краєм…”

Загалом участь у літературно-мистецькому святі цього року взяли понад 100 дітей з усієї області та чотири театральні гуртки. Сімдесят дітей змагалися у молодшій віковій категорії.
Щиро та безпосередньо звучали байкареві слова із дитячих вуст, а уява малювала картини долі народу, адже саме через байки Леонід Глібов висвітлював громадські та суспільні проблеми того часу, які не могли залишити його байдужими. Та й зараз  персонажі,  майстерно зображені байкарем, не втрачають своєї актуальності.

Байку «Соловей та Осел»  Леоніда Глібова прочитала наймолодша учасниця конкурсу семирічна Єва Буленок. Володарем Гран-прі конкурсу став учень Розсошанського НВК Ростислав Івасюк.
Конкурс традиційний і проводиться вже 33 роки поспіль. Його організаторами є Хмельницький обласний науково-методичний центр культури та мистецтв. 190-та річниця від дня народження українського байкаря зібрала рекордну кількість учасників.

 

Автор: Адміністратор сайту