Новини
Бізнес

Цього року зі Швейцарії до Хмельниччини уже імпортували товарів на 269 мільйонів гривень

За інформацією ДФС у Хмельницькій області, з початку 2017 року найбільше товарів на Хмельниччину було імпортовано зі Швейцарії. Їх вартість склала 269 мільйонів гривень, а це – 21 відсоток від фактурної ціни всього імпорту. У порівнянні з минулим роком з конфедерації ввезено втричі більше продукції. Переважно це сільськогосподарська техніка, трактори і моторні транспортні засоби спеціального призначення.
До топ-п‘ятірки торгівельних партнерів області також увійшли Польща, Німеччина, Нідерланди та Білорусь.  Придбані у цих країнах товари забезпечуватимуть промислове та сільськогосподарське виробництво, адже їх номенклатура охоплює такі важливі сегменти економічного розвитку, як металевий прокат, полімери та пластмаси,  комплектуючі  деталі та запасні частини до різноманітної техніки, мінеральні добрива, машини та механізми для збирання і обмолоту сільськогосподарських культур тощо.
Загалом вартість імпортованих в область товарів склала 1,2 мільярда гривень. З цією митою на Хмельницькій митниці ДФС було оформлено 1875 імпортних декларацій.
Відповідно підприємствами-імпортерами перераховано до бюджету  понад 290 мільйонів митних платежів. У порівнянні з аналогічним періодом  2016 року це більше на 118 мільйонів гривень. Середньоденні нарахування на Хмельницькій митниці ДФС досягли 6,9 мільйона гривень, торік зазначена цифра становила 4,3 мільйона гривень.

Автор: Алла Самойленко