Новини
Кримінал

Сапонітову глину на Хмельниччині таки добувають. Незаконно

Раніше ми розповідали про те, що Улашанівське і Варварівське родовища сапоніту на півночі Хмельниччини – єдині в Україні. І ніби офіційно на Хмельниччині сапоніт не добувають.

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що службові особи одного із ТОВ, зловживаючи своїм службовим становищем, впродовж 2016 року займалися незаконним видобутком та реалізацією сапонітових глин, унікальне родовище яких знаходиться на півночі Хмельницької області. Видобуток корисних копалин здійснювався на землях лісового фонду, що на праві постійного користування належить військовому лісгоспу.

Внаслідок протиправних дій службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю державі завдано збитку на загальну суму понад 720 тисяч гривень.

За матеріалами працівників управління захисту економіки військовою прокуратурою хмельницького гарнізону відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 «Порушення правил охорони або використання надр» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, повідомляють у поліції Хмельниччини.

Автор: Алла Самойленко