Новини
Суспільство

Про що податківці Хмельниччини говорять з громадянами області?

Протягом січня-березня 2017 року до територіальних органів ДФС у Хмельницькій області надійшло 92 письмових звернення громадян, що на 17 звернення більше, ніж за відповідний період минулого року.
Аналіз свідчить, що більшість питань, з якими звертаються подоляни, стосується надання роз’яснень з питань, пов’язаних із оподаткуванням податком на доходи фізичних осіб, ймовірного ухилення від сплати податків окремими платниками, внесення пропозицій щодо проведення перевірок окремих платників та інше. Із загальної кількості письмових звернень 24 звернень надійшло до Головного управління ДФС в області щодо надання довідок про складові заробітної плати від колишніх працівників.
Відповіді на звернення надані без порушенням термінів. Також показово, що в поточному році скарги не надходили. За аналогічний період минулого року надійшло 6 скарг від громадян.
Крім того, керівниками та провідними фахівцями ДФС Хмельниччини здійснено 153 прийоми за зверненнями громадян, що на 70 звернень більше, ніж за відповідний період торік. Проведено 4 колективних прийоми громадян, на яких були присутні 10 громадян.
В Управлінні ДФС зазначають, що  зміст основних питань, що порушують громадяни на особистих прийомах, стосується питань оподаткування доходів фізичних осіб;  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; інформування про ухилення від сплати податків.
Особисті прийоми громадян проводяться відповідно до затверджених графіків прийому. Платники податків інформуються про проведення особистих  прийомів громадян через ЗМІ, на семінарах, інформація розміщена на інформаційних стендах в ЦОП. Адже, незважаючи на значні можливості Інтернет-обслуговування, це безпосередня форма контакту з людьми має гарні перспективи.

Автор: Алла Самойленко