Новини
Суспільство

На Хмельниччині продавці цигарок і алкоголю порушують законодавство

Як повідомляють у Головному управлінні ДФС Хмельниччини, протягом перших трьох місяців 2017 року  у області у ході фактичних перевірок з питань додержання суб’єктами господарювання вимог, встановлених законодавством України, які є обов’язковими при здійсненні оптової і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, зафіксувано 59 порушень чинного законодавства у даній сфері. Як результат, загальна сума фінансових санкцій склала понад 573 мільйони гривень.
Найбільш характерним порушенням, яке фіксується під час перевірок, є участь у розрахунках між споживачами та суб`єктами господарювання третіх осіб та застосування різного роду схем ухилення від сплати податків. Крім того, в окремих несумлінних підприємців були відсутні реєстратори розрахункових операцій та ліцензії на право роздрібного продажу алкогольних та тютюнових виробів. Серед інших порушень – неоприбуткування отриманих готівкових коштів, продаж необлікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, порушення порядку реалізації товарів, у тому числі реалізація спиртного та цигарок неповнолітнім особам.
Сьогодні фахівцями фіскальної служби краю посилено контроль за організацією роботи акцизних складів щодо запобігання випуску необлікованої підакцизної продукції, а також оперативного реагування на факти реалізації алкогольної і тютюнової продукції без сплати акцизного податку та недопущення обігу небезпечного сурогату.

Автор: Алла Самойленко