Новини
Дозвілля

Заїзди і прогулянки: яким буде новий велосезон-2017 для хмельницьких роверистів

Офіційний велосезон у Хмельницькому відкрили більше сотні роверистів. У неділю, 9 квітня, любителі покрутити колеса зібралися біля кінотеатру імені Шевченка, де цього року стартував перший масовий велопробіг.

Як розповів голова громадської організації «Критична Маса» Сергій Петрович, цього року велоспільнота дивуватиме містян все новими заїздами. Буде в цьому сезоні традиційний Велодень та навіть Велоніч. Також планується сімейний велопарад та чимало інших акцій. Але головною родзинкою велосезону, каже Сергій Петрович, будуть подорожі за місто, які ще й знайомитимуть велолюбителів з історією та природою рідного краю.

«Це стиль життя для багатьох хмельничан, і ми підтримуємо його. На останній сесії прийняли Програму розвитку велоінфраструктури. Це здоровий спосіб життя й екологічний транспорт», – пояснив заступник міського голови Володимир Гончарук.

Сам посадовець нерідко відвідує подібні велопробіги. Каже, для чиновника це важливо, адже допомагає дізнатися про проблеми велосипедистів. До прикладу, завдяки таким поїздкам прийняли рішення забрати бордюри на перехрестях.

«Багато подібних рішень, аби покращити пересування для велосипедистів по місту не потребують великих капіталовкладень. Для цього достатньо просто пересісти на велосипед», – додає Володимир Гончарук.

За словами Сергія Петровича, до велопробігу долучилося близько двох сотень людей на велосипедах. Колона рушила у супроводі автомобілів поліції та «швидкої» центральними вулицями міста. Подолавши 7-кілометрову дистанцію велосипедисти фінішували на майданчику біля кінотеатру.

Читайте також: У Кам’янці картингісти відкрили сезон

Автор: Тетяна Новак