Новини
Події

У Старокостянтинові затримали грабіжника беззахисних старих

30-річний житель Старокостянтинова 5 разів притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки і у березні минулого року достроково вийшов на свободу за так званим «законом Савченко», але протримався недовго і нещодавно знову вчинив серію грабежів і крадіжок з будинків пенсіонерів.

Зловмисник приїхав на деякий час у село Великий Жванчик Дунаєвецького району. Він добре орієнтувався на місцевості, бо раніше деякий час працював у місцевому санаторії.

Блукаючи вулицями, він вирішив поживитися за рахунок беззахисних пенсіонерів. Першою жертвою зловмисника стала прикута до ліжка 93-річна бабуся. Грабіжник проник у будинок і на очах у безпорадної потерпілої почав обшукувати кімнату в пошуках наживи. Забравши півтисячі гривень і два ліхтарики, пішов геть, а потім поїхав до Кам’янця-Подільського, де і витратив гроші.

Коли ж кошти закінчились, він знову приїхав у село і серед ночі обікрав ще два будинки. Пошкоджуючи двері, проникав всередину, поки господарі спали. У 79-річного пенсіонера викрав мобільний телефон «Nokia-1110» вартістю 500 гривень, а у 50-річного чоловіка — гаманець, в якому було 1300 гривень.

У поліції повідомляють, що у ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу злодія і затримали його в Старокостянтинові. Йому вже оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 3 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати до 8 років позбавлення волі. На період досудового слідства суд обрав зловмиснику міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Автор: Алла Самойленко