Новини
Інфраструктура

У комунальну власність Хмельницького повернули нежитлове приміщення вартістю понад 8,8 млн грн

У 2012 році Хмельницькою міською радою у користування суб’єкта господарювання на умовах оренди передано нежитлову будівлю літнього кінотеатру площею понад 550 кв. м, розташовану в центральній частині обласного центру. Орендар, з-поміж іншого, взяв на себе зобов’язання вчасно сплачувати орендну плату, зберігати орендоване майно, запобігати його пошкодженню та псуванню.
«Водночас з квітня 2016 року товариство, порушуючи умови укладеного договору, плату за користування майном не сплачувало, в результаті чого утворилась заборгованість», –  повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.
Окрім цього, орендар використовував комунальне майно неефективно, заходи до його збереження не вживав, а тому на сьогодні приміщення перебуває у вкрай занедбаному стані та руйнується.
Реагуючи на ці порушення та діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами стягнути із недобросовісного орендаря заборгованість по орендній платі та пеню на загальну суму понад 90 тис. грн., розірвати договір оренди майна та повернути будівлю її власнику, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Постановою господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, нерухоме майно, ринкова вартість якого перевищує 8,8 млн. грн.,  підлягає поверненню у комунальну власність територіальної громади міста Хмельницького.

Автор: Тетяна Новак