Новини
Події

День вишиванки у Летичеві став святом навіть для новонароджених

Гарною традицією для Летичівської громади стало щорічне відзначення разом зі всією Україною міжнародного Дня вишиванки. Це прекрасне свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язаним до жодного державного чи релігійного. Саме тому Летичівська громада у цей прекрасний день замайоріла різнобарв’ям українських орнаментів, пройшовши разом з трудовим колективом Летичівської селищної ради, депутатським корпусом, старостами, духовенством, депутатами обласної ради, представником народного депутата України, колективом Летичівського центру первинної медико-санінарної допомоги, представниками сусідніх громад, учнями шкіл Летичівської громади, в урочистому національному вбранні головними вулицями Летичева. Покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченко та меморіального комплексу «Стіна пам’яті» вони вшанували тих, хто боровся за Україну.
Урочистості продовжилися в центрі селища – на площі Героїв Майдану, де з привітальними словами до присутніх звернулися Летичівський селищний голова Ігор Тисячний, помічник народного депутата України Віктора Бондаря Віталій Іваневич, Меджибізький селищний голова Михайло Демків, які побажали присутнім цього дня чудового настрою та різнобарвних вражень.
Святкування продовжилися флешмобом від учнів Летичівських шкіл і ліцеїв та святковим концертом. Поруч око милували виставки народно-прикладного мистецтва майстринь Летичівської громади.
Крім того відбулася ще одна світла подія: у Летичівському ДРАЦСі начальник Летичівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Оксана Анатоліївна Мульська та головний спеціаліст РАЦС Тамара Григорівна Гуцалюк вручили новонародженим мешканцям Летичівської та Меджибізької громад їхні свідоцтва про народження.
Троє дівчаток та хлопчик з сімей Яроменко, Стецюк, Добровольських та Шрубковських, народившись у переддень  Дня вишиванки, отримали з рук селищного голови Ігоря Івановича Тисячного, секретаря Летичівської ради Олени Василівни Попової, помічника народного депутата України Віктора Бондаря Віталія Іваневича свої перші в житті вишиті сорочки та пам’ятні адреси.
Таке широкомасштабне відзначення показало, що це свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців.

Автор: Алла Самойленко