Новини
Без категорії

На хмельниччині завершилась міжнародна конференція з розмінування акваторій

У Кам’янець-Подільському, завершилась Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Розмінування акваторій: проблеми, теорія, практика та міжнародний досвід», яка упродовж трьох днів проходила на базі Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України.
У конференції взяли участь представники Збройних Сил Канади, Литви, України, Служби безпеки України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, Управління державної охорони України, представники цивільних навчальних закладів, фірм виробників водолазного спорядження і засобів забезпечення та волонтери.
Основною метою Міжнародної конференції була оцінка практичного стану водолазної справи. Зокрема, розмінування акваторій в Україні, ознайомлення з нормативно-правовими документами з організації та проведення підводних підривних робіт, обмін досвідом із питань, які пов’язані з виконанням завдань під водою, а саме – робота водолазів різних відомств по розмінуванню акваторій.
– Конференція за своїм змістом охоплювала широке коло питань, – наголосив начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков. – Особлива увага приділялась покращенню виконання операцій з очищення місцевості та акваторій від мін, вибухонебезпечних предметів, від снарядів реактивних систем залпового вогню «Град», «Ураган», «Смерч», «Торнадо» шляхом розробки і удосконалення нових способів, методів та пристроїв, обміну досвідом у питаннях, пов’язаних з виконанням завдань під водою, в тому числі розмінування акваторій між водолазами різних відомств і спеціалізацій, – констатував начальник Центру і додав, що – процес розмінування акваторій складний і потребує досвідчених фахівців, оснащення та постійного підвищення кваліфікації.

Автор: Адміністратор сайту