Новини
Культура

У Славуті провели фестиваль, присвячений Дню вуличної музики

День вуличної музики – це наймасштабніший волонтерський проект у світі, започаткований як музичний флешмоб у 2007-му році литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом у м.Вільнюсі (Литва). Щороку у третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом на вулицях свого міста, щоб заграти і заспівати людям власну музику: просту і складну, нову і стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз, будь-що. За 11 років до литовського свята музики долучились Латвія та Ірландія, Великобританія та Грузія, Нідерланди і Бельгія, а ще Норвегія, Вірменія, Португалія і, звісно ж, Україна.

Цьогоріч День вуличної музики відбувся одночасно більше ніж у сорока містах по всій Україні. Не стала винятком і Славута.

Ідея організувати подібний фестиваль в Славуті належить музикантові Віктору Закурдаєву. Саме він разом зі своїми товаришами і однодумцями (Стас Новоселецький, Микола Будніков, Валентин Лисаков, Андрій Панаєвський, Микола Замашнюк та інші), які також закохані в музику, зуміли організувати цікавий та неординарний захід у нашому місті.

“Мета фестивалю – популяризація живої музики, створення музичного фестивалю у вільному форматі, який дозволив би взяти у ньому участь будь-кому, незалежно від рівня володіння музичними інструментами чи співом, професіоналам, аматорам і просто творчим особистостям, які бажають проявити себе, заявити про свій талант і вміння. Цього року подібний захід ми проводимо вперше, тому є багато нюансів, організаційних моментів, які ми, на жаль, не врахували, але обов’язково виправимо це наступного року. Адже фестиваль, присвячений Дню вуличної музики ми плануємо проводити у нашому місті щороку, залучаючи до нього все більше та більше музикантів різних напрямків і стилів. Тому, безумовно, будемо вдосконалюватися і працювати над популяризацією заходів подібного формату”, – розповів В.Закурдаєв.

Умовно фестиваль було поділено на дві частини. У першій взяли участь наймолодші музиканти та співаки, зокрема, вихованці будинку дитячої творчості, студія Ірини Ніколаєвої, дитячий гурт «Маша та три ведмеді» тощо. Свої власні пісні у стилі «реп» виконали Іван Громов та Саша Козлов. Друга частина заходу була представлена дорослими музичними колективами. Своїми композиціями учасників фестивалю порадував гурт зі Славути «Ремонт взуття», сольні виконавці. А справжній фурор викликали виступи рівненських рок-гуртів «Super MariVo» та «Сентора».

Джерело

Автор: Тетяна Новак