Новини
Суспільство

“Митний експеримент” допоможе відремонтувати автошляхи у Хмельницькій області?

На ремонт доріг загального користування від «митного експерименту» у Хмельницькій області сподіваються отримати практично вдвічі більше коштів, аніж прогнозували. Як повідомили у Хмельницькій обласній державній адміністрації, у регіоні очікують додаткових 100 мільйонів гривень на ремонт автошляхів.
Зазначені кошти надійдуть у рамках експерименту зі співпраці митниці та органів виконавчої влади по індикативному показнику, згідно з яким 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних надходжень митних платежів спрямовуються до спецфонду обласного бюджету та витрачаються на ремонт автомобільних доріг загального користування.
«На початок року ми планували отримати від експерименту 170 мільйонів гривень, але поспілкувались із представниками бізнес-середовища, роз’яснили суть цієї важливої справи і більшість дали згоду розмитнювати товари не у сусідів, а на Хмельницькій митниці ДФС, тому очікуємо збільшити надходження ще на 100 мільйонів гривень», – зазначив голова ОДА Олександр Корнійчук.
Нагадаємо, що на початок травня митники Хмельниччини вже перерахували на реконструкцію доріг області 11 мільйонів гривень.

Джерело km.sfs.gov.ua

Автор: Алла Самойленко