Новини
Події

Кам’янчан попереджають: на території міста з’явилися гадюки

Повзучі гади відкрили сезон! З настанням теплої погоди змії вилізли зі своїх сховищ, аби погрітися на сонечку.

Кам’янчан попереджають про збільшення в місті кількості небезпечних змій.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив начальник управління питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Крилов.

“Сьогодні три повідомлення про виявлення на території міста гадюк. Управлінням питань НС та ЦЗН, спільно з муніципальною поліцією змія виловлена та вивезена за межі міста”,- запевнив Крилов.

Жертвами укусів стають як дорослі, так і дітвора.

Якщо ж трапилась така прикрість як укус гадюки, перш за все не потрібно панікувати. Слід пам’ятати, що людський організм здатен перебороти дію отрути змій, що живуть в Україні, – це триватиме кілька днів і супроводжуватиметься гарячкою і пропасницею. Для людей, що чутливі до алергічних подразників необхідно прийняти антигістамінні засоби (супрастин, димедрол, тавегіл тощо). Ушкоджену кінцівку слід іммобілізувати, тобто знерухоміти, наклавши шину на найближчі до місця укусу суглоби. Зняти усі кільця, каблучки та браслети, якщо укус припав на руку, оскільки вони будуть діяти як джгути. Постраждалому потрібно пити багато рідини (але не алкоголю, ясна річ!), можна гарячий чай, тоді отрута швидше буде виводитися через нирки. На рану вартує покласти лід або щось холодне, що зменшить больові відчуття. І допровадити слабого до шпиталю.

Зам’ятайте, що гадюки ніколи не атакують першими. Не намагайтесь взяти їх у руки, пнути ногою чи фотографувати з невеликої відстані, не провокуйте і не панікуйте, а мирно розійдіться з ними.

Джерело Вечірній Камянець

Автор: Алла Самойленко