Новини
Здоров’я

Відділення Хмельницької обласної дитячої лікарні відкрили після капітального ремонту

Кардіо-ревматолого-ендокринологічне відділення Хмельницької обласної дитячої лікарні відкрили після капітального ремонту.

Та придбали нове обладнання систему щоденного моніторингу глюкози крові вартістю 77 тис.грн., яка дає можливість цілодобового контролю рівня цукру крові у дітей, хворих на цукровий діабет.

Ще у  2016 – 2017 роках владою області виділено кошти у сумі 1млн. 85 тисяч грн. для проведення ремонтних робіт даного відділення, а також для придбання меблів, посуду та м’якого інвентарю.

«Кардіоревматологічне відділення з ендокринологічними ліжками– єдине в області спеціалізоване відділення для лікування дітей з важкою кардіоревматологічною  патологією (вроджені вади та запальні захворювання серця, ревматоїдні захворювання суглобів) та ендокринологічною патологією (цукровий діабет,  важка патологія ендокринних залоз, хвороби обміну),» – зазначив голова обласної ради Олександр Олександрович оглядаючи відділення, й додав, що це перше спеціалізоване відділення в області, яке функціонує вже понад 50 років.

Щорічно на базі відділення лікується понад 1300 дітей з яких 500 із захворюваннями ендокринної системи та близько 800 дітей із патологією серцево-судинної системи.

Автор: Адміністратор сайту