Новини
Події

На Хмельниччині суд заборонив користуватися ліфтом у районній лікарні

У одній з центральних районних лікарень на Хмельниччині  експлуатація ліфтів в хірургічному та терапевтичному корпусах медичного закладу здійснювалася з порушенням вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки.

Управління Держпраці у Хмельницькій області звернулося до суду з позовом стосовано зупинення експлуатації лікарняних ліфтів.

У судовому засіданні встановлено, що посадовими особами Управління Держпраці у Хмельницькій області під час планової перевірки встановлено, що закладом охорони здоров’я не проведено позачерговий технічний огляд та експертне обстеження ліфтів: після ремонту та заміни основних канатів, канатів обмежувачів швидкості; перед введенням в експлуатацію після ремонту, реконструкції або модернізації.

Відповідачем не було надано суду доказів щодо усунення порушень зафіксованих в акті перевірки. Суд дійшов висновку, що залишається ризик спричинення шкоди життю чи здоров’ю людей працюючих в лікарні, тому адміністративний позов підлягає задоволенню і негайному виконанню.

 

Джерело

Автор: Алла Самойленко