Новини
Події

Олександр Ірванець презентуватиме новий роман “Харків 1938” у Хмельницькому

 

15 червня  відбудеться зустріч-презентація з українським письменником та перекладачем Олександром Ірванцем. Нещодавно у пана Ірванця вийшов новий роман “Харків 1938”, як визначать критики цей роман – це альтернативна історія України. Він відповідає таким жанрам: буфонада, бурлеск, шпигунський трилер. Саме про нього розповість на зустрічі із хмельничанами письменник. Презентації книги вже відбулися у Києві, Харкові, по обидва боки від Хмельницького у Тернополі та Вінниці та інших містах.

Олександр Ірванець – український український письменник, перекладач. У 1985 разом із Юрієм Андруховичем та Віктором Небораком заснував літературне угруповання Бу-Ба-Бу. Його твори перекладають англійською, німецькою, французькою, шведською, польською, чеською, білоруською, російською, італійською, хорватською мовами. З початку 2000-х рр. працює у драматургії та прозі. Автор понад двох десятків книг та численних публікацій у часописах і альманахах Європи й Америки.

Центральна сюжетна подія роману “Харків 1938” літературний карнавал у Харкові. До столиці України з’їждаються поети, письменники, політичні діячі, націоналісти, шпигуни і терористи.

У інтерв’ю “Читомо” Олександр Ірванець розповів, що у його романі держава трансформувалась з УНР в УРСР (Українська Робітничо-Селянська Республіка), яка не входить у СРСР, а окремо будує свій суспільний лад – націонал-комунізм. Владна партія називається ПУНК (Партія українських націоналістів-комуністів), англійською PUNK. Головний ідеолог – Микола Хвильовий. Усі живі, з митців ніхто не репресований.

 

Автор: Адміністратор сайту