Новини
Події

На Хмельницькій АЕС розпочала роботу місія технічної підтримки

На Хмельницькій АЕС розпочала роботу місія технічної підтримки ВАО АЕС. Місія працюватиме з 13 по 16 червня.

Міжнародні фахівці в галузі радіаційного захисту разом із спеціалістами Хмельницької АЕС вивчать і обговорять питання стосовно практики радіаційного захисту на ХАЕС та перевірять відповідну документацію. Зокрема, питання використання індивідуальних дозиметрів, оцінки контролю радіаційного ризику, вимог процедур радіаційного захисту, систем контролю непоширення радіаційного забруднення тощо.

Відкриваючи роботу місії, генеральний директор ВП «Хмельницька АЕС» Микола Панащенко зазначив, що ХАЕС є активним учасником програм і дій Всесвітньої асоціації операторів атомних  станцій і запросила місію технічної підтримки на Хмельницьку АЕС з метою подальшого підвищення безпеки і надійності атомної електростанції.

 Довідка. Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об’єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС, для того, щоб члени Асоціації могли працювати спільно для досягнення найвищого рівня безпеки та надійності при експлуатації своїх атомних станцій.

Автор: Алла Самойленко