Новини
Суспільство

На Хмельниччині операція “Нерест-2017” добігає кінця

Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області в період проведення природоохоронної операції «Нерест-2017 проведено чотирнадцять рейдових перевірок за додержанням вимог природоохоронного законодавства під час використання об’єктів тваринного світу у весняно-літній нерестовий період 2017 року.

Станом на 12 червня 2017 року під час проведення рейдових перевірок було виявлено тринадцять порушень правил любительського та спортивного лову риби. Посадовими особами інспекції складено десять протоколів про адміністративні правопорушення на загальну суму 1258грн, чотири адміністративних справи направлено до суду, матеріали по шести адміністративних справах направлено до правоохоронних органів, вилучено дев’ятнадцять заборонених засобів лову риби.

Окрім того, Держекоінспекцією розраховано збитків, завданих державі внаслідок  незаконного вилову риби на загальну суму 19431грн.

Не зважаючи на те, що операція «Нерест – 2017» вже майже закінчилась, Держекоінспекція і надалі буде здійснювати заходи щодо протидії браконьєрству на всіх водоймах Хмельниччини.

 

 

 

Автор: Алла Самойленко